Praktijkopleider Transport

In de opleiding Praktijkopleider Transport leert u hoe u medewerkers kunt motiveren en stimuleren. Zo werkt u samen aan een professionele organisatie. 

  Locatie Startdatum Tijd  
EINDHOVEN do 07-10-2021 08:30-16:30  
Legenda
Vol / Gesloten Lesdagen
Vrije plaatsen Startgarantie

Leerbedrijven spelen een belangrijke rol bij het opleiden en begeleiden van jonge mensen. Dit opleiden en begeleiden vereist echter specifieke vaardigheden. Voor de rol van Praktijkopleider beschikt u over alle benodigde kennis en vaardigheden om het werk uit te voeren, maar deze kennis en vaardigheden wilt u ook graag op anderen kunnen overdragen? Daarbij wilt u graag in staat zijn (jonge) mensen te motiveren en hen te leren samenwerken.

Voor wie?

Personen werkzaam in de sector Transport & Logistiek, die direct verantwoordelijk zijn of worden voor de begeleiding van leerlingen, nieuwe medewerkers of stagiaires in het bedrijf.

Inhoud

Tijdens de training worden uiteenlopende praktijksituaties besproken en geoefend door groepsopdrachten, discussies en rollenspelen. Van deelnemers wordt een actieve rol verwacht bij het uitwisselen van ervaringen, het maken van opdrachten en het doen van oefeningen. De training bestaat uit de volgende onderwerpen;

  • Introductie en kennismaking 
  • Competentiegericht opleiden 
  • Instrueren en introduceren 
  • Feedback geven, begeleiden en motiveren 
  • Beoordelen en slechtnieuwsgesprek

Resultaat

Door het volgen van deze opleiding vergroot je je basisvaardigheden op het gebied van beroepsgericht opleiden, begeleiden en het beoordelen van mensen in uw bedrijf. 

Examen

Er wordt geen examen afgenomen. Na afloop ontvangt u een getuigschrift van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Extra informatie

75% subsidie? 

Vanaf 1 oktober 2016 gelden de volgende subsidievoorwaarden:
 
Voor mensen die de rol van Praktijkopleider, Teamleider of Mentor(chauffeur) zijn bij een erkend leerbedrijf Transport & Logistiek dat aangesloten is bij SOOB ontvangen 75% subsidie over het lesgeld.
 
Bent u een erkend leerbedrijf Transport & Logistiek maar niet aangesloten bij SOOB, dan heeft u recht op deze subsidie mits er bij u een leerling gedetacheerd is via het Sectorinstituut Transport & Logistiek (STL).

Maatwerk

Heeft u meerdere geïnteresseerden binnen uw bedrijf? Deze opleiding kan ook in-company gegeven worden. Neemt u hiervoor contact op met Advance Groep. U kunt ons bereiken op 0411-647000 of via info@advance-groep.nl.

Wilt u graag voor een groep deelnemers een opleiding incompany of geheel als maatwerk organiseren?

Vult u dan alstublieft de benodigde gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op voor een passend voorstel.

Duur

2 dagen

Groepsgrootte

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 12
Opleidingsprijs
457,00
Netto Opleidingskosten
457,00
Bruto opleidingskosten
457,00

Alle genoemde tarieven zijn exclusief BTW.